We have noticed that your region is not Global. CLICK HERE to go to site. Continue on this site by closing this banner.

מוצרים
מוצרי עגבניות
רטבים

מוסקה - שכבות חציל אפוי, תפו"א, עגבניות צלויות ותבשיל בשר טחון, מכוסה בפירה מזלג

מנה עיקרית

בשר

בינוני

שעתיים

6-8 servings

מרכיבים

חצי כוס שמן זית
3 תפו"א קלופים, פרוסים דק לעובי חצי ס"מ
3 חצילים קלופים, חתוכים למקטעים של 5ס"מ
2 עגבניות פרוסות דק
2 בצל לבן פרוס דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
100גרם חבילה צנוברים או פיסטוקים (לא חובה)
1 כפית בהרט או קינמון
1 פלפל חריף פרוס דק (לא חובה)
500 גרם בשר בקר טחון
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות משומרות שלמות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ (לא חובה)
מלח
פלפל

פירה מזלג-
4 תפו"א בינוני קלוף וחתוך לרבעים
6 שיני שום

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. מניחים את פרוסות תפו"א וחציל על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור החם עד להזהבה, כ25 דקות.
  3. בסיר רחב מחממים רבע כוס שמן זית, מוסיפים את הבצל ופלפל אדום, מטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל משחים, כ7 דקות. מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן כ2 דקות נוספות. מוסיפים פלפל חריף ובהרט ומערבבים היטב. מזיזים את כל התערובת הצידה ומוסיפים שמן במידת הצורך.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון לתוך הסיר ומניחים לו להיצרב על אש גבוהה כ5 דקות מבלי לערבב. כאשר חלק התחתון של הטחון מושחם היטב מתחילים לערבב עם תערובת הבצל והפלפלים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המשומרות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ15 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים את עשבי התיבול, טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.

פירה

  1. מבשלים את תפו"א והשום בסיר עם מים לכיסוי ו2 כפיות מלח.
  2. כאשר תפו"א רכים מסננים מתוך המים, שומרים שליש כוס ממי הבישול.
  3. מיד לאחר הסינון בעוד תפו"א והשום חמים מניחים בקערה ומועכים בעזרת מזלג לקבלת מחית גסה. מוסיפים את שמן הזית, חלמונים תבלינים ומי הבישול ומערבבים היטב.
  4. מחממים תנור ל220 מעלות.
  5. בתבנית פיירקס גבוהה מניחים בתחתית את פרוסות תפו"א. מעל מסדרים את החצילים ומועכים אותם בעדינות לקבלת שכבת חצילים צפופה בעובי 2ס"מ.
  6. יוצקים מעל את תבשיל הבשר ומשטחים. מכסים פירה ומסדרים מעל את פרוסות העגבנייה. מעבירים לתנור להשחמה של מוסקה - כ20 דקות.
  7. מצננים לטמפ' החדר לפני הגשה.
שתף או הדפס מכתון זה

קבלו השראה מהמתכונים שלנו
עם רסק עגבניות

מתכונים נוספים

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits