
בקר מוקפץ בסגנון סיצ'ואן
מנה עיקרית
בשר
בינוני
25 דקות
4 servings
מרכיבים
רוטב –
4 כפות מייפל או דבש
4 כפות סויה
2 כפות רסק
2 כפות חומץ
1 כפית שמן שומשום
5 שיני שום כתושות
1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורר דק
1 כפית גדושה תערובת 5 תבלינים
חצי כפית פלפל שאטה טחון
חצי כוס מים
מוקפץ-
4 כפות שמן קנולה
500 גרם נתח סינטה או שייטל חתוך לרצועות דקות
1 בצל לבן חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות של 2X2ס"מ
4 פרוסות ג'ינג'ר חתוכות למקלונים דקים
1 פלפל אדום חריף פרוס דק (לא חובה)
חצי כוס קשיו קלוי
3 יחידות בצל ירוק חתוך למקטעים של 4ס"מ
2 כפות שומשום
מלח
פלפל
מלח, פלפל, שום, ג'ינג'ר
אופן הכנה
- בסיר קטן מערבבים יחד את כל רכיבי הרוטב, מעלים על האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ5 דקות נוספות, מורידים מאש.
- מחממים ווק לחום גבוהה, מתבלים את הבשר במלח ופלפל. מוסיפים את השמן לתוך הווק ומקפיצים את הבשר כ2-3 דקות עד שהוא משנה את צבעו.
- מוציאים את הבשר ושומרים בצד. מוסיפים 2 כפות שמן ומקפיצים על להבה גבוהה את הבצל הלבן ופלפל אדום עד להשחמה קלה, כ3 דקות. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הג'ינג'ר, פלפל חריף וקשיו ומקפיצים 2 דקות נוספות.
- מחזירים את הבשר ואת הבצל הירוק ומקפיצים 2 דקות נוספות עד לקבלת תבשיל עטוף ברוטב סמיך. מוציאים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום. מגישים חם לצד אורז או נודלס.