
בולונז בקר וירקות שורש ביין לבן, עגבניות ומרווה מוגש עם ניוקי או פסטה שאוהבים
מנה עיקרית
בשר
קל
שעה
4-6 servings
מרכיבים
חצי כוס שמן זית
1 גזר קלוף מגורר גס בפומפייה
1 בצל לבן קלוף קצוץ דק
1 גבעול לסלרי פרוס דק
2 שיני שום פרוסות דק
1 ענף מרווה
500 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס יין לבן יבש
2 כפות רסק עגבניות
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 כפית דבש / סוכר או סילאן
מלח
פלפל
אופן הכנה
- בסיר גדול עם תחתית כפולה מניחים את השמן ומחממים מעט.
- מוסיפים לסיר את הגזר, בצל, סלרי. מרווה ושום.
- מטגנים על להבה בינונית כ5-7 דקות, עד שעולה ארומה נעימה והירקות מזהיבים מעט. בינתיים מתבלים את הבשר הטחון בכפית אחת של מלח ופלפל.
- מזיזים את הירקות לצד הסיר, מגבירים את ללהבה גבוהה ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים את הבשר מבלי לערבב כ5 דקות עד שהוא משחים בצד אחד.
- בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר ומערבבים עם הירקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את יין ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהיין מצטמצם לגמרי, כ5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות ומים. מערבבים ומתבלים במעט מלח, פלפל, דבש ומרתיחים.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ30 דקות.
- מבשלים ניוקי או פסטה שאוהבים לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים לרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות.