
מרק עגבניות וקרם קוקוס בסגנון תאילנדי
מנה עיקרית
צמחוני
קל
45 דקות
2 servings
מרכיבים
כפית שמן קנולה
3 שיני שום פרוסות דק
4 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
1 ענף למון גראס פרוס דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
2 עלי קפיר ליים
1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות CIRIO
חצי כפית פלפל לבן טחון
2 כפות סויה
1 כף סוכר
1 כוס קרם קוקוס
להגשה:
רבע צרור כוסברה מופרד לעלים
4 כפות קרם
למון גראס, מלח , פלפל, שום
אופן הכנה
- בסיר בינוני מחממים את השמן ומוסיפים את השום, ג'ינג'ר, למון גראס, פלפל חריף ועלי קפיר ליים. מבשלים ומערבבים על אש גבוהה כ3 דקות עד שעולה ארומה נעימה של הרכיבים.
- מוסיפים את העגבניות, פלפל לבן, סויה, סוכר וקרם קוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות.
- מוציאים את הלמון גראס וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט לקבלת קרם חלק. מחזירים על האש ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוזגים לצלחת מרק, מזלפים 1-2 כפות קרם קוקוס, מפזרים מעל חופן נדיב של עלי כוסברה ומגישים לצד ליים.