
חציל מילנזנה
מנה עיקרית
חלבי
קל
60 דקות
4 servings
מרכיבים
חצי כוס שמן זית
6 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי 3ס"מ
4 כפות סויה
2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות של CIRIO
6 שיני שום פרוסות דק
10 עלי בזיליקום
מלח
פלפל
פלפל שאטה
150 גרם מוצרלה מגוררת
300 גרם פרמזן מגורר
חצי כוס פרורי לחם או גרסיני
שום, בזיליקום, פלפל, מלח, פלפל שאטה
אופן הכנה
- בסיר בינוני מרתיחים יחד את העגבניות עם השום וחצי מעלי הבזיליקום. מתבלים במלח, פלפל ופלפל שאטה, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות לקבלת רוטב.
- מחממים תנור ל190 מעלות. על תבנית גדולה עם נייר אפייה מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת, מתבלים בנדיבות בשמן זית, סויה, מלח ופלפל. צולים את החצילים בתנור החם עד להזהבה, כחצי שעה. מוציאים ושומרים על התנור דולק.
- קוצצים גס את עלי הבזיליקום. מערבבים בקערה יחד עם המוצרלה, פרמזן ופרורי הלחם.
- בתבנית מלבנית מסדרים שכבה של חצילים צלויים, יוצקים מעל שכבה דקה של רוטב עגבניות, מפזרים מעל חופן נדיב של תערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה עם יתר הרכיבים.
- מעבירים את התבנית לתנור עד שהשכבה העליונה מתקבלת מוקרמת ומוזהבת, כ20 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים חם.