
אוסובוקו מילנזה
מנה עיקרית
בשר
בינוני
270 דקות
4 servings
מרכיבים
כפות שמן זית
4 נתחי אוסובוקו עגל
מלח
פלפל
2 בצלים חתוכים לחצי
2 גזרים חתוכים לחצי
1 ענף סלרי
1 ראש שום חצוי
2 כפות סויה
1כוס יין לבן יבש
2 כפות רסק עגבניות
2 שימורי פולפה
1 כפית דבש או מייפל
מים לפי צורך
3 פלפל אנגלי שלם
2 עלי דפנה
1 ענף מרווה
גרמולטה:
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
1 כף גרידת לימון
מעט מלח גס
שמן זית, פלפל, מלח, מרווה, פטרוזיליה, שום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- מתבלים את נתחי האוסובוקו במלח ופלפל. בסוטאז' או סיר רחב וכבד מחממים את השמן.
- צורבים את נתחי הבשר עד להשחמה משני הצדדים, כ5 דקות כל צד. מוציאים מהסיר את הנתחים ושומרים בצד על צלחת.
- סיר מוסיפים את הירקות וצורבים כלות עד שעולה ארומה נעימה של הירקות. מוסיפים לסיר את הסויה ויין ומרתיחים. בעזרת כף עץ או סיליקון מגרדים את תחתית הסיר על מנת לנקות את המשקעים ולהעשיר איתם את הרוטב, מרתיחים כ5 דקות.
- מוסיפים את הרסק, פולפה, דבש, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומרווה ומערבבים. מחזירים את האוסובוקו הצרוב לתוך הסיר, הרוטב צריך לכסות לגמרי את הבשר, במידה ולא מוסיפים מים עד לכיסוי מלא. מביאים לרתיחה ומכסים עם מכסה או נייר כסף.
- מעבירים לתנור לשלוש וחצי שעות. מוציאים את הסיר מהתנור ומעלים את החום ל200 מעלות. מורידים את המכסה ומחזירים את הסיר ל20 דקות נוספות לתנור. מערבבים יחד את כל רכיבי הגרמולטה ומפזרים מעל הבשר.
- מגישים חם לצד תוספת שאוהבים.