
טאג'ין טלה ופירות יבשים
מנה עיקרית
בשר
קל
45 דקות
4 servings
מרכיבים
1 עגבניות מרוסקות משומרות בחיתוך דק של CIRIO
2 בצל לבן חתוך לרבעים
1 ראש שום חצוי
1 מקל קינמון
2 עלי דפנה
2 פרוסות ג'ינג'ר
2 רצועות קליפת תפוז
2 תרמילי הל
1 כף מחוקה ראס אל חנות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מים לכיסוי
6 תאנים מיובשות
6 משמשים מיובשים
2 כפות צימוקים כהים
להגשה-
חצי כוס שקדים קלויים קצוצים גס
חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- בסיר גדול שמתאים לתנור מניחים את כל הרכיבים חוץ מפירות היבשים. מוסיפים מים לכיסוי מלא של תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ15 דקות, מכסים עם מכסה או נייר כסף ומעבירים לתנור ל4 שעות. מוציאים מהתנור ומסירים את המכסה.
- מחזירים על האש ומוסיפים את התאנים, משמשים וצימוקים. מרתיחים ומצמצמים את הנוזלים לקבלת רוטב עשיר. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים ועשבי תיבול. מגישים לצד אורז או קוסקוס.