
טארט טאטן עגבניות תמר
מנה עיקרית
חלבי
בינוני
45 דקות
4 servings
מרכיבים
3 כפות סוכר
2 כפות סויה
50 גרם חמאה
5 עלי מרווה
2 קופסאות עגבניות תמר משומרות
מלח
פלפל
300 גרם בצק עלים איכותי
קמח לרידוד
1 ביצה טרופה להברשת הבצק
להגשה:
1 כדור מוצרלה
חופן עלי רוקט
שמן זית
סוכר, סויה, מרווה, מלח פלפל, שמן זית
אופן הכנה
- במחבת בינונית, על אש גבוהה ממיסים את הסוכר לקרמל בהיר. מכבים את האש ומוסיפים את הסויה וחמאה. מערבבים בעזרת כף עץ או סיליקון עד שהחמאה נמסה.
- מחממים תנור ל190 מעלות.
- מסננים היטב את עגבניות התמר מעודפי נוזלים. מסדרים בצפיפות לשכבה אחת על המחבת. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומפזרים מעל את עלי המרווה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לקוטר גדול ב3ס"מ מקוטר המחבת. נפטרים מעודפי הקמח ומכסים את העגבניות בבצק. בזהירות רבה דוחפים את עודפי הבצק לתוך המחבת אל מתחת לעגבניות. מברישים את הבצק בביצה ומעבירים לתנור החם ל40 דקות.
- מוציאים מהתנור, במידה יש הרבה נוזלים במחבת, מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים.
- קראת הגשה הופכים בזהירות על צלחת הגשה גדולה. מגישים על מוצרלה ועלי רוקט מתובלים בשמן זית ומלח.