
דג שלם צלוי בצ'אטני עגבניות שרי
מנה עיקרית
דגים
קל
90 דקות
2 servings
מרכיבים
1 לברק או סי בס שלם במשקל עד 1ק״ג
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כף שום כתוש
1 ענף למון גראס קצוץ דק
3-4 כפות שמן קנולה
1 כפית
מלח
רוטב-
2 כפות שמן קנולה
2 כפות ג׳ינג׳ר קצוץ דק
4 שיני שום פרוסות דק
1-2 פלפל אדום חריף פרוס דק
2 ענף למון גראס פרוס דק מאוד
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוכבי אניס
4 כפות סוכר
1 קופסת עגבניות שרי משומרות של CIRIO
4 כפות סויה
1 כפית שמן סומסום
חצי כוס מים
מלח
הגשה-
10 עלי כוסברה
10 עלי נענע
5 עלי בזיליקום
1 בצל שאלוט פרוס דק מאוד
ליים או לימון אחד חצוי
כוסברה, נענע, למון גראס, ג'ינג'ר, שמן זית, מלח, פלפל, שמיר קצוץ
אופן הכנה
דג
- יוצרים 3 חריצים בצידי הדג ומתבלים במלח.
- מערבבים את כל חומרי המשרה ומתבלים בו את הדג, ממלאים היטב את החריצים והבטן.
- מניחים במקרר לשעה לפחות.
רוטב
- בסיר רחב על להבה בינונית מחממים את השמן. מוסיפים את הג׳ינג׳ר, שום, פלפל, למון גראס, פלפל שחור וכוכבי אניס. מבשלים תוך כדי ערבוב כ3 דקות. שומרים שהשום לא יישרף.
- מוסיפים את העגבניות ויתר הרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ10 דקות נוספות. מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחממים תנור ל190 מעלות. מעבירים את הדג למגש עם נייר פרגמנט וצולים בתנור כ15-20 דקות, רצוי להפוך צד אחרי מחצית הזמן. הדג צריך להתקבל מושחם לגמרי עם עור מעט קריספי.
- מעבירים את הדג הצלוי לצלחת הגשה. מחממים את הרוטב ויוצקים מעל הדג. מערבבים את עשבי התיבול ובצל, מפזרים מעל הדג. מגישים עם ליים בצד.