
שקשוקה נקניקיות מרגז וביצים עם פלפלים חריפים, שום וכוסברה
מנה עיקרית
בשר
קל
30 דקות
4 servings
מרכיבים
שליש כוס שמן זית
4 נקניקיות מרגז
4 שיני שום, קצוצות גס
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
1 קופסה שימורי עגבניות שלמות
1 כף גדושה רסק עגבניות
מלח
פלפל
4 ביצים
2 כפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
להגשה:
פסטה או אורז או פירה מבושלים
אופן הכנה
- במחבת גדולה רחבה מחממים את השמן על להבה בינונית.
- מניחים את הנקניקיות במחבת ומטגנים עד להזהבה, כ3 דקות בשני צדדים. מוציאים את הנקניקיות ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את הפלפלים והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ3-5 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים את הפפריקה וכמון ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הרסק ועגבניות משומרות ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את הנקניקיות ומפזרים מעל ככף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים.
- שוברים ביצה לתוך כלי קטן ומעבירים מתוך הכלי לתוך השקשוקה. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים.
- מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ10 דקות, עד שהחלבון מבושל לגמרי והחלמון (צהוב) רך מאוד.
- מורידים מהאש ומפזרים מעל את יתר עשבי התיבול. מגישים מיד.